Hersenspinsels, Pt. 17: Herstellen in optima forma

Na mijn avonturen in het ziekenhuis volgen natuurlijk lange dagen van herstel. Heeeeele lange dagen.

Natuurlijk zijn die dagen ook ‘gewoon’ 24 uur, dat weet ik heus wel: ze lijken alleen zoveel langer dan voorheen en dat heeft er vooral mee te maken dat eigenlijk alle plezier uit deze dagen is gehaald. Ja, dat is vrij bekrompen gedacht, maar welkom in mijn wereld van nu.

Want ja, alle risicofactoren die kunnen leiden tot nieuwe problemen rondom mijn hart moeten zoveel mogelijk worden ingeperkt. Oftewel: het eetpatroon is drastisch om, mijn drinkpatroon ook en ik zit ineens weer vijf dagen per week in de sportschool. Allemaal leuk en aardig en het werpt zijn vruchten af, maar saai is het natuurlijk wel een beetje. Boel. Een beetje boel.

Zoals ik de laatste tijd al tegen de mensen om mij heen zeg: de duivel in mijn hoofd krijg je er heel, heel moeilijk uit. Ik ben 45 jaar oud geworden, maar in mijn doen en laten ben ik vaak toch nog een groot kind: het is een kwestie van weinig verantwoordelijkheid hebben en eigenlijk alleen aan mezelf mijn acties uit te hoeven leggen. Daar komt dus bij kijken dat ik al weet dat ik echt geen 85 zal worden en mocht dat wel zo zijn is dat één van de grootste mirakels ooit.

Ik zit dus in een spagaat en dat is niet voor het eerst in mijn leven, maar wat ik nu meemaak is wel vreemd: het lijkt alsof ik mijn ‘nieuwe’ leven veel sneller omarm dan ik ooit zelf had gedacht. Natuurlijk krijg ik de duivel niet uitgeroeid, die illusie heb ik zelf al lang niet meer: excessen zullen er altijd blijven. Op dit moment vind ik het echter vooral fijn om juist gezond te denken en dat verbaast mezelf denk ik echt nog het meeste. De drang om binnen vijf maanden 25 kilo kwijt te raken heb ik gelukkig ook niet meer, dus ik zie wat dat betreft de toekomst echt zonnig tegemoet.

Echter, dat is de buitenkant. Wat het meest tegenvalt in heel mijn herstel (als je het al zo kan noemen, ik noem het liever een reset) is dit keer de psychische factor en die komt terug in heel veel facetten waar je aan de buitenkant niet heel veel van ziet.

Om maar bij de belangrijkste te beginnen: slapen is ineens een ding geworden. Vanwege alle factoren die er zich kennelijk in mij afspeelden was het nooit een probleem (kennelijk was ik echt heel moe ’s avonds, mede door de conditie van mijn hart) de laatste paar maanden, maar sinds mijn opname en operatie zit ik vaker rechtop in bed dan goed voor me is. Het gekke daaraan is: ik heb totaal geen angst voor wat dan ook (ik zal de goden niet verzoeken, maar in je slaap overlijden lijkt me toch echt het beste), maar kennelijk toch wel. Mijn on(der)bewuste doet dingen waar ik geen vat op heb (niemand, trouwens, maar ik blijf dat heel vervelend vinden) en daardoor is mijn slaappatroon danig naar de kloten. Tel daarbij op dat ik wel gewoon word geacht ’s ochtends te gaan werken en de stress die dat met zich meebrengt (want de tijd die je kan slapen wordt steeds korter en dat geeft dus stress waardoor ik nog minder slaap en dat geeft weer stress en dan slaap je nog minder en…you get the point). Onverklaarbare angst die eigenlijk wel te verklaren is.

Een iets minder belangrijke factor maar eentje die wel veel met me doet: ik ben en blijf alleen. Alle aandacht die je in het ziekenhuis krijgt, iedereen die je daar een hart onder je riem steekt (haha) en alle lieve apps, berichten en telefoontjes: het neemt heel snel af. Op de één of andere manier denken mensen dat als je eenmaal thuis bent het wel weer goed gaat, terwijl dat eigenlijk de tijd is dat je meer behoefte aan aandacht hebt dan ooit. Het is (ook hier) wel een contradictie in mezelf en dat realiseer ik me heel goed: ik wil geen patiënt zijn en ook niet zo gezien worden, maar tegelijkertijd omarm ik alle belangstelling als nooit tevoren.

Het is een lange weg die ik moet bewandelen en dat zal er dit keer eentje zijn van de veel langere adem dan de vorige keer. Een wijziging in mijn leven, nee, een hele grote wijziging in mijn leven die ik de rest van mijn leven vol moet houden. Geen afstel, maar een realiseerbare planning en daar zit eigenlijk tegelijkertijd mijn derde psychische probleem: ik ben van de snelle resultaten, van de meetbare wijzigingen en van zwart/wit. Dat werkt nu alleen niet en dus moet ik tegen mijn natuur in gaan en vooral blijven leven. Geen crashdieet, geen zeven dagen cardiogekte, nee, geleidelijkheid. Eng.

Over een jaar kijken we wel weer. Een jaar van saaiheid, saaiheid die in zijn soort eigenlijk juist heel interessant kan worden. Go ik!

70 antwoorden op “Hersenspinsels, Pt. 17: Herstellen in optima forma”

  1. Excellent beat ! I would like to apprentice while you amend your
    website, how could i subscribe for a weblog web site?
    The account aided me a acceptable deal. I were
    a little bit acquainted of this your broadcast offered brilliant transparent idea

  2. Terrific article! That is the type of information that are
    meant to be shared around the internet. Disgrace on Google for now not positioning this put up higher!

    Come on over and seek advice from my website . Thank you =)

  3. This time I’m reading this great educational piece, is your theme custom made or downloaded from somewhere? A design like yours can make mine with just a few simple tweaks
    Blogs stand out. Please let me know where you got your theme from.

  4. This time I’m reading this great educational piece, is your theme custom made or downloaded from somewhere? A design like yours can make mine with just a few simple tweaks
    Blogs stand out. Please let me know where you got your theme from.

  5. What a pleasure you’ve covered the whole thing in this post, thank you so much for your submission, very useful. You should keep writing. I am confident that you already have a huge readership!

  6. 경마솔루션제작,임대,경마사이트 제작/임대,경마프로그램 제작/임대,경마사이트 분양,경마프로그램 분양,최신형경마솔루션,최신형경마프로그램 및경마솔루션임대 대한민국1위 경마솔루션업체입니다.

  7. 비아그라 구매
    비아그라 구입
    비아그라 퀵배송
    비아그라 퀵배송
    비아그라 구매
    비아그라 구입
    비아그라 구매
    비아그라 구매
    비아그라 구매
    비아그라 구매
    비아그라 구매
    비아그라 구매
    비아그라 구매
    비아그라 구매
    비아그라 구매
    비아그라 구매

  8. 비아그라
    비아그라 구매
    비아그라 구입
    비아그라 퀵배송
    비아그라 퀵배송
    비아그라 구매
    비아그라 구입
    비아그라 구매
    비아그라 구매
    비아그라 구매
    비아그라 구매
    비아그라 구매
    비아그라 구매
    비아그라 구매
    비아그라 구매
    비아그라 구매
    비아그라 구매

  9. Really enjoy your blog and find most of your posts to be exactly what I was looking for. I’m trying to find a website that will enhance me! I thought I could use some of your ideas! !
    Again, great blog!

  10. Sincerely thank you for the information. Your article is of interest to me. I’ll be bookmarking it and checking back regularly! We hope to develop additional techniques in this area, thank you for sharing. . . . . .

  11. (Ps5)플스코인 100만개 10만원에 판매(카톡 kbm8282)
    카드로 한방에 비딩합니다
    카드값+구매한코인+서비스 10000개로 비딩해드립니다
    거래후 24시간 보장해드립니다(1일1거래 제한)
    편하게 연락주세요
    카톡 kbm8282
    https://rb.gy/pif825
    @우리는 코인을 판매하는것이 아니라 신뢰와 안전을 판매하고 있습니다

  12. I constantly spent my half an hour to read this blog’s content all the
    time along with a cup of coffee.

  13. I constantly spent my half an hour to read this blog’s content all the
    time along with a cup of coffee.

  14. I constantly spent my half an hour to read this blog’s content all the
    time along with a cup of coffee.

  15. I constantly spent my half an hour to read this blog’s content all the
    time along with a cup of coffee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *