De Stem van Noord

Deel 6: Positivisme!

Ja, ik ben echt niet alleen negatief (al beweren velen dat om me heen wel…) en schrijf alleen dan iets: zes punten uit twee cruciale wedstrijden, vier goals voor en nul tegen: Top! Voorlopig geen crisis in het Haagse en het lek is boven! We gaan Europa in!!

OK: zo ver gaat het dit jaar echt niet komen. De uitoverwinning bij RKC Waalwijk was terecht, maar het voetbal is echt niet om aan te zien, ondanks de 0-3. Thuis tegen VVV was het iets beter (1-0), maar dit wordt echt weer (zoals eerder vermeld) een jaar afzien en heel eerlijk: daar koop ik geen seizoenkaart voor.

Eigenlijk voel ik me genaaid door alles en iedereen die iets met het besturen van Den Haag te maken heeft. Ook dat heb ik eerder gemeld, maar toen was er nog de hoop dat er voor of op de Transfer Deadline Day enige versterkingen (een creatieve, passende middenvelder misschien?) zouden komen richting Den Haag.

Niets bleek minder waar. Er kwam een linker centrale verdediger die ook linksback kan spelen (daar hadden we er nog geen van met Kanon, Pinas en Meijers) met Bjelica en dat was het. De dag ervoor werd er een smurf van Feyenoord van 17 gehuurd, een smurf die zich al heeft misdragen in zijn (korte) verleden en die de echte body voor de Eredivisie nog mist. Ja een paar goede wedstrijden voor Dordrecht vorig jaar, maar dan speelt hij vooral tegen leeftijdsgenoten die zich ook nog moeten ontwikkelen. Een hele dag de transferpagina op nu.nl vernieuwen was vergeefse moeite. De groengele berichten die langs kwamen waren vooral van Fortuna Sittard. Zelfs de volgende ochtend (mijn allerlaatste hoop) bleek er geen creatieve middenvelder vastgelegd en is het duidelijk dat dit het materiaal is waar we het het hele kalenderjaar moeten gaan doen. Geen vervanger voor El Khayati en ongeveer zes vervangers voor Becker, die allen bij elkaar nog niet zo goed zijn als hij was.

Compleet mismanagement in mijn ogen. Ik hamer er hier elke keer al op, maar waar is die schaduwlijst als je hem nodig hebt? Wie stonden er op die lijst? Je maakt me echt niet wijs dat die Poolse Zweed daarop prijkte: de negen ballen die hij kreeg bij zijn invalbeurt tegen VVV beloofden heel, heel weinig goeds. Ould Chikh dan? Nog een miniwelp qua postuur. Dat hij kan voetballen zie je, maar de body ontbreekt ook in dit geval. Leuk voor een niveau lager, maar echt Eredivisiewaardig? Nee, dat werd hem bij Vitesse onlangs ook nog verteld en dus blijven we heel berooid achter na een transferperiode die voor alle seizoenkaarthouders ronduit frustrerend moet zijn geweest. Je hoopt elk jaar op verbetering, op weg naar een toekomst of op een bepaalde visie, maar niets van dit alles.

Den Haag zit al bijna 40 jaar in mijn hart, maar er van blijven houden wordt met de week moeilijker. Respect voor die 300 supporters uit in Waalwijk, die 90 minuten lang (en eigenlijk ook een half uur voor en na) volledig positief achter hun ploeg stonden en ze eigenlijk naar de overwinning schreeuwden. Respect voor al die supporters die thuis tegen VVV de positieve aanmoedigingen bleven bezigen, want hoe ik het zie hoopt Den Haag dit jaar op één ding: corners en vrije trappen rond de 16. Puur op kracht en lengte zijn er al veel goals gescoord en zullen er veel gescoord gaan worden, maar je weet dat je er tegen elke voetballende club af gaat, welke intenties je als team ook hebt.

Dus is het behelpen en zit ik met een seizoenkaart omdat het mijn club is en altijd zal blijven, maar één ding is zeker: dit is niet mijn bestuur en dat zal het in de komende tijd ook niet worden.

OK, dit is dus alsnog een negatief stuk geworden (wederom). Excuses daarvoor, vooral aan Tommy, Lex, Shaquille, Tomas en, vooral, Milan. Onze nieuwe rechtsback is echt een talent om in de gaten te houden: ik hoop dat ADO hem morgen voor vijf jaar vastlegt en een afkoopsom van acht miljoen erin opneemt, want deze jongen gaat het maken. Dat is vrij positief, toch? Ik ben alleen bang dat hij einde dit jaar voor drie ton verkocht gaat worden aan (pak hem beet) FC Utrecht. Dat zien wij, als supporter en leek zijnde, nu al, dus ik neem het technische hart van de club ook, toch?

Op naar Feyenoord aankomende zondag, lange ballen, hopen op corners en die drie punten pakken! Com’ on The Hague!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *