De Stem van Noord – 4

Deel 4: Retteketeteketet!

Uit verliezen bij PSV kan altijd, zo ook dit jaar weer: Den Haag begon aardig, voetbalde meer mee dan dat ze de bus parkeerden en dat was eigenlijk al een positieve verrassing voor me: Necid speelde zijn beste wedstrijd ooit voor ADO denk ik, won zijn duels, was gevaarlijk, hield de bal vast en schoot hem zelfs kogelhard in de hoek voor de 0-1: BAF!

Helaas veranderde het gehele spelbeeld daarna, want toen werden er wel twee groen-gele bussen geparkeerd en zijn we eigenlijk geen één keer meer gevaarlijk geweest: 3-1 verlies. Toch weer een flater van Zwinkels bij de 2-1 (in de korte hoek door zijn benen) en, echt heel serieus, wat doet Kramer bij ons? Waarom in hemelsnaam? De beste man is nog langzamer dan enkele jaren geleden, is dunner dan ooit en ik zie hem eigenlijk geen duel winnen: dit wordt een jaar lang ergeren, dat weet ik nu al. Ik begrijp het ook echt niet: als je hem bij Utrecht zag voetballen, hoe kan je hem dan in hemelsnaam een contract geven? Of is er concrete belangstelling voor Necid, dat is het enige dat ik me kan indenken, eigenlijk.

In juist deze wedstrijd kende Den Haag drie debutanten: Robin Polley op rechtsback (eigenlijk de derde in lijn) deed het niet onverdienstelijk, Lorenzo van Kleef viel in en niet op en onze laatste aanwinst, Bilal Ould-Chikh, bleek 1 meter 22 te zijn en leverde zijn eerste vier ballen zomaar in. Hij lijkt in niks op Becker, dus ik ben heel benieuwd hoe dit diens vervanger gaat worden want vriend Goppel raakte ook weer geen knikker. Dus blijft de conclusie hetzelfde: we hebben snel een kwaliteitsinjectie nodig, anders wordt het een lastig jaar.

Ook voor AZ lijkt het een lastig jaar te worden, want de eerste de beste storm van dit seizoen zorgde ervoor dat een deel van het dak instortte. Geen doden en gewonden, maar wel een probleem: waar gaan we voetballen? Natuurlijk kwam allemans vriend Den Haag met de oplossing: lekker bij ons ballen. De alom gemaakte grap ‘toch nog Europees voetbal in Den Haag’ kon ik na de twaalfde keer niet heel erg meer waarderen, maar ik ben bang dat het wel de beste wedstrijd zal gaan zijn die dit jaar in ons stadion wordt gespeeld: Boadu is iets anders als Necid, Stengs is ietsje beter dan Goppel en Idrissi dan Falkenburg. Ze zoeken alleen nog een aanvallende middenvelder: misschien is Elson Hooi iets? Of zoals iemand in de app verkondigde: ik dacht dat er een molshoop achter de spits stond, tot hij ging bewegen…

Dus donderdagavond en zondagmiddag Retteketeteketet, op naar AZ, misschien toch een keer een thuisoverwinning deze competitie!

Voor Den Haag komen nu Sparta-thuis, RKC-uit en VVV-uit. Als daar minder dan vier punten worden gehaald wordt het nijpend, maar er is weer een dag voorbij gegaan zonder ook maar een roddel over een inkomende transfer. Ik hou me sterk, maar ik ben ook heel benieuwd of ik dat nog steeds ben zaterdag om half negen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *